Powered By Blogger

fredag 26 september 2014

Ängelholm FF:s ev konkurs – se resterande matcher som w.o

Fotbollen i Ängelholm är i ekonomisk kris och riskerar konkurs. Enligt Svenska Fotbollförbundets bestämmelser ska vid en konkurs laget helt upphöra och dess tidigare matcher räknas bort.

Orättvist för de lag som drabbas. I årets Superettan drabbas framför allt topplagen Ljungskile och Sundsvall. Ett mer rättvist sätt att lösa en konkurs, är att betrakta att Ängelholm ej kommer till spel i återstående fem matcher och att man då betraktar dessa matcher som w.o för motståndarlaget. I sådana fall skulle resultatet sättas till ex vis 3-0.

Med systemet w.o räknas inte serien om och tidigare matchresultat påverkas inte.

Om Ängelholms kommun säger nej till ytterligare stöd för Ängelholms FF begär sannolikt styrelsen i fotbollsföreningen sig själva omgående i konkurs. Då träder en konkursförvaltare in.

Denne konkursförvaltare har som synes två alternativ:

1.     Låta laget spela färdigt serien och söka löneersättningar via den statliga lönegarantin (typ Leksand m fl i ishockey)
2.     Låta arbetet med konkursen fortsätta, men inte lägga ned laget. I stället skulle konkursförvaltaren då säga att inga mer kostnader, således lämnar laget w-o i resterande matcher.

Men som sagt var. Innan det blir konkurs måste kommunen ha sagt blankt nej till vidare stöd. Tveksamt om kommunen helt kan nobba. En möjlighet skulle kunna vara att kommunen skjuter till de pengarna som behövs för att spela färdigt serien. En konkurs drabbar ju inte enbart fotbollen, även varumärket för Ängelholm kan få sig en rejäl törn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar