Powered By Blogger

fredag 11 september 2015

Reseskador för miljarder när svenskar reser utomlands
Antalet anmälda skador i samband med utlandsresor har fördubblats på bara några år. Förra året betalade försäkringsbolagen ut totalt omkring två miljarder kronor till svenskar som drabbats av sjukdom, förlorat bagage och annat ovälkommet på resan.
I takt med att svenskarna reser allt mer ökar antalet skador som anmäls i samband med semesterresor. Totalt betalar försäkringsbolagen ut omkring två miljarder kronor årligen i ersättning till olycksdrabbade resenärer, enligt en uträkning av försäkringsbolaget If. Det är en fördubbling sedan 2007, då kostnaderna för reseskador första gången passerade enmiljardstrecket.
Den överlägset vanligaste skadeorsaken har medicinska orsaker. Det handlar om allt från vanliga magbesvär eller skadade ben i skidbacken till svåra hjärtsjukdomar som kräver avancerad specialistvård.
 Försenat eller inställt flyg är också ett vanligt problem som svenska resenärer råkar ut för på resor, visar en undersökning från If bland 3 305 resenärer. Var tredje resenär svarar att de har haft problem med försenat eller inställt flyg i samband med resa de senaste tre åren. Var tionde resenär har blivit av med sitt bagage.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar