Powered By Blogger

måndag 5 mars 2018

Aktiv Centerkvinna vill införa sharialagar för muslimer i Sverige


I en mycket uppseendeväckande dom i Tingsrätten stod en man stod åtalad för hustrumisshandel. Mannen frikändes och det högst  anmärkningsvärda  är att en av nämndemännen, som ville fria mannen,  hävdar att hustrumisshandel inte hör hemma i en domstol utan skall "avgöras" inom familjen.

Den kvinnliga Nämndemannen i fråga har tidigare också hävdat svenska lagar i hög grad ska anpassas till sharialagar för muslimer boende i Sverige.

Naturligtvis har Centerpartiet, såväl i Solna som på riksplanet tagit kraftigt avstånd från kvinnans uppfattning och säger hennes åsikter inte hör hemma i Centerpartiet och även uppmanat henne att lämna uppdraget som nämndeman.

Men, och här kommer det konstiga, hur kan en kvinna med en sådan åsikt kommit så långt in i Centerpartiets organisation? Hon har t o m också varit nämndeman i Migrationsdomstolen och kandiderat till Riksdagen - på ett Centermandat.

Det är bra att Centerpartiet, såväl lokalt som på nationell nivå, nu reagerar, men visst måste också partiet ta sitt ansvar. Partiet hade uppenbarligen genom hennes bakgrunder för avsikt att fånga en ny målgrupp. Men ack så fel det gick, risken är nu uppenbar att man kan förlora delar av sina basväljare. På idrottens språk blir det ett rejält självmål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar