Powered By Blogger

fredag 17 augusti 2018

Bibliotek stänger på grund av att 13-åringar stör ordningen och verksamheten! Var är föräldraansvaret?


En grupp 13-åringar trakasserar såväl personal som andra besökare, saboterar toaletterna samt spelar hög musik, på Dalabergs Bibliotek i Uddevalla, vilket får till följd att ansvariga för biblioteket inte ser någon annan utväg än att stänga biblioteket vissa tider.

Det är inte acceptabelt och det är helt orimligt att liten grupp 13-åringar kan ställa till det så till den milda grad att man tvingas stänga biblioteket tidigare än planerat.

Men det är lika orimligt att genom ungdomarnas beteende att biblioteket tvingas utestänga personer som vill läsa, studera eller bara en fika. 

Även om det rör sig om minderåriga tror jag att det enda raka är att låta Polisen ta grabbarna och köra hem dem till föräldrarna samt meddela föräldrarna att om föräldrarna inte kan ta hand om sina barns uppförande och fostran, måste samhället rycka in och placera barnen på annat håll. Det måste ju finnas ett föräldraansvar!

Och tar inte samhället tag i dessa ungdomar idag, är risken uppenbar att de via mopedstölder kommer att gå vidare till bilstölder och att bränna bilar. Det är bara att titta på de ungdomar som nyligen brände bilar i bl a Göteborg och Trollhättan, de har redan som 16-åringar ett digert kriminellt CV.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar