Powered By Blogger

torsdag 11 oktober 2018

Sagan om det politiska regeringsspelet


På den stora offentliga lekplatsen i Stockholm vistas ett antal ungdomar, närmare bestämt åtta stycken. På lekplatsen finns en sandlåda där man i ena hörnet kan se Stefan tillsammans med Gustaf och Jonas i färd med att bygga ett sandslott. Ibland blir Gustaf lite ledsen och springer hem, men då kommer i stället hans storasyster Isabella ut och tar hans plats i leken.

I andra hörnet av sandlådan sitter en kvartett barn, det är ordningsmannen Ulf som tillsammans med Janne, Annie och Ebba bygger ett annat sandslott. Efter lite viskningar och tissel tassel går Ulf sakta över till andra sidan av sandlådan och pratar med Stefan, som inte alls fattar vad Ulf ville.

Därefter lommar Ulf tillbaka till sitt gäng och nya viskningar i kvartetten fortsätter. Sedan skyller Ulf på att hans måste gå hem en liten stund och lämnar gruppen tillfällighets vis. Men han går inte hem utan smyger till Jimmie som också finns på lekplatsen, men som ingen vill leka med varför han inte finns i sandlådan. Det är oklart vad Ulf och Jimmie pratade om.

När Annie får reda på att Ulf pratat med Jimmie blir hon rasande och går fram till Stefan och ruskar om honom och säger att nu måste vi leka tillsammans. Men Stefan tittar på sina polare Jonas och Gustaf, som nu kommit tillbaka, dom ruskar på huvudet och vill inte alls leka med Annie och hennes gäng.

Så fortsätter leken och grupperna bygger var sitt sandslott. Då rycker en vuxen person in i bilden, Andreas, och ser att båda grupperna i princip bygger samma typ av sandslott, så hans förslag är att man tillsammans bygger ett mer stabilt sandslott som kan stå kvar. Han säger också att om man bygger tillsammans behöver inte Jimmie få vara med.  

Så långt har man kommit när skymningen faller och alla barnen går hem var och en till sitt hem. 

Under natten funderar ungdomarna på vad Andreas sagt och visst han en poäng tycker dom var och en på sin kammare. Men om vi bygger ett gemensamt stabilt slott är frågan vem som ska vara byggmästare, Ulf eller Stefan. 


Annie undrar vilket som är viktigast, vem som blir byggmästare eller om man slipper leka med Jimmie.


Kanske får vi se slutet på sagan lagom till frukost .....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar