Powered By Blogger

lördag 13 oktober 2018

Del 2
Sagan om det politiska regeringsspelet fortsätter


Efter det att ungdomarna sovit på saken sitter Stefan hans gäng, Jonas och Gustaf, stilla och tysta i sin sandlåda. Jonas är dock extra tillplattad av Annies uttalande om hans bakgrund och historia, som är långt ifrån snövit,

I den andra sandlådan är upprorskänslorna desto starkare. Både Annie och Janne är mycket uppretade över att Ulf snackar för mycket utanför boxen, dvs sandlådan. Båda ogillar starkt Ulfs uppfattning om vem man ska leka med, egentligen verkar det som om Ulf vill leka ensam, eller låta Jimmie vara med i vissa lekar. Detta säger både Annie och Janne definitivt nej till. Och det ska dom berätta för Andreas i tisdagen föräldramöte.

Jimmie står utanför i eget litet hörn på lekplatsen och iakttar de båda sandlådorna, ingen vill dock öppet prata med Jimmie, som dock tar det hela med ro. Det beror ju på Jimmies ursprung och kamrater, som likt Jonas bakgrund, långtifrån är fläckfri och betraktas inte som rumsren.

Men på tisdag är det som sagt var föräldramöte under ledning av Andreas. Det verkar dock inte som om Ulf kan presentera lösningen vem som ska få leka med vem, och vem som ska bestämma.

Risken är då uppenbar att Andreas tycker att Ulf fått sin chans och ber att Stefan tar taktpinnen igen. 

Och Stefan som lurat i vassen några dagar, bjuder in Ulf, Annie, Ebba och Janne och säger att vi kan leka tillsammans, bara jag får var den som bestämmer. För egentligen verkar de allt mer förstå att den gemensamma leken är den framkomna vägen. Vidare föreslår Stefan att Ulf, Annie, Ebba och Janne får tunga och prestigeuppgifter i den fortsatta leken.

Sagan får sin fortsättning efter tisdagens föräldramöte med Andreas, som enligt säker källa fått goda råd, sk coach-hjälp,  av Calle och Ingvar, som ju känner till ungdomarna i de två respektive sandlådorna. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar