Powered By Blogger

torsdag 1 maj 2014

SVT:s kommentatorer tar inte bengaler på läktarna inom svensk fotboll på allvar

Idag vare det dags igen: semifinalen i fotbollens Svenska Cup mellan Malmö FF-Helsingborgs IF fick avbrytas. Det var när Helsingborg gjort sitt första mål i matchen då HIF:s supportrar tände ett antal bengaler.

Och inte nog med det. En bengal satte eld på något på läktaren så det började brinna. Domaren gjorde snabbt det enda rätta - han avbröt matchen och spelarna gick in i omklädningsrummen.

Varför händer detta hela tiden inom svensk fotboll? Ingen verkar ta detta på allvar. Definitivt inte SVT:s kommentatorer och experter. Dom konstaterade bara att det blir en liten paus innan brandkåren lyckas släcka elden. Kommentatorerna gjorde visserligen små försök att ta avstånd, men det var mest en krusning på ytan. Och dom verkade mest förvånade att pausen drog ut på tiden.  Man får intrycket av att SVT mer eller mindre ser dessa bengaler som vardagliga inslag i svensk fotboll.

Jag tror det enda rätta är att när bengaler tänds på läktarna bryt matchen, dvs inte bara tillfälligt så att bengaler och ev eldar släcks. Nej, bryt matchen helt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar