Powered By Blogger

torsdag 22 februari 2018

Gör Lysekilsbanan till ett turiststråk med dressin - ett samarbete mellan turismnäringen och en turismutbildning


Vi kan nu ta del av Trafikverkets beslut att inte längre underhålla Lysekilsbanan, de 35 km som går mellan Munkedal och Lysekil.

Uppenbart kommer ett nedläggningsbeslut allt närmare.

På många håll i landet har nedlagda järnvägar för persontrafik "uppdaterats" till turiststråk där man kan färdas med dressin. Listan på exempel på detta kan göras lång, bl a Österlen, Dalarna. Vadstena Järvsö, och på närmare håll Årjäng-Bengtsfors.

Så låt något samarbete inom den bohuslänska turismnäringen, gärna också i samarbete med lämplig turismutbildning,  ta hand om banan och döpa om till Bohusbanan2.0. Tänk att färdas i det vackra Bohuslän och kunna göra små stopp för att ta en fika eller en våffla på någon av de små serveringar.

På så sätt får Bohuslän ett nytt tillskott av turistaktiviteter samtidigt som de som studerar på en turismlinje får praktisk erfarenhet att driva ett turistföretag med ekonomi, teknik, marknadsföring, paketering, försäljning mm. Då denna dressin-bana huvudsakligen har sin säsong under sommaren, finns ju möjligheten att bedriva viss godstransport under övriga delen på året.


2 kommentarer: