Powered By Blogger

tisdag 21 oktober 2014

Antalet utländska turister har ökat markant i Västsverige -
fortsatt storsatsning på matlandet Västra Sverige

Framförallt är det turismen från Storbritannien, Tyskland, Sydeuropa, USA och Kina som ökar. Många lockas av regionens unika råvaror, det närodlade och naturliga. Nu görs en storsatsning för att hållbara matupplevelser ska locka ännu fler.

Den här veckan öppnar ”Salone del Gusto” världens största slowfood-mässan i Turin, Italien där flera västsvenska matproducenter ställer ut. Under förra veckan deltog dessutom kända västsvenska krögare i en masterclass i London kring hållbar mat.

– Storbritannien och Sydeuropa (Italien, Frankrike) är viktiga tillväxtmarknader för oss. Det är en extra fjäder i hatten att allt fler italienare, med sin framstående matkultur, väljer att turista i Västsverige. Under augusti ökade gästnätterna från Italien med nästan 13 procent, samtidigt som vi ser att trafiken på vår engelska hemsida ökat markant, säger Fredrik Lindén, vd på Västsvenska Turistrådet.

Ytterligare ett bevis på det stora intresset för matupplevelser i Västsverige är de många journalister från hela världen som har besökt regionen. Förra veckan hade den välkända nyhetssajten Huffington Post ett långt matreportage om Västsverige. Andra publikationer som skrivit är National Geographics, Italienska Marie Claire och Lonely Planet Magazine.

Enligt rapporten ”Food Tourists”, som genomfördes på uppdrag av Göteborg & Co under förra året, framgår det att den stora potentialen för svensk matturism handlar om att lyfta fram det naturliga, det närodlade och det ekologiska, samt att koppla ihop matupplevelser med andra aktiviteter.

Källa: Travel Report

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar