Powered By Blogger

måndag 16 juni 2014

Grekland årets semesterland i Europa

Enligt det stora guideboksförlaget Lonley Planet är Grekland det bästa landet i Europa att semestra i just nu.

Parametrarna för en Greklandssemester har alltid varit maten, folket och lättheten att hitta stillsamma stränder. Att Grekland toppar listan just i år beror på att det tillkommit ytterligare en parameter, nämligen ekonomin. Den svaga ekonomin i Grekland gör att priserna på hotell och restauranger sjunkit och gör att vi som turister får mycket för våra pengar.

Så visst är det självklart att ekonomin i respektive länder har en stor betydelse i valet av semesterland. Men lika självklart är naturligtvis intresset för just den orten/staden eller landet vi reser till. Om man enbart skulle gå efter vilket land som är billigast ska man välja Bulgarien.


Även Sverige har dragit fördelar av hur mycket en turist får för sina pengar. Det var när Sverige gjorde stora devalveringar under 1970-1980-talet. Läser man statistiken över turismen i Sverige devalveringsåren framgår tydligt betydligt fler utländska gästnätter, samtidigt som svenskarna i högre grad stannade kvar i Sverige, då devalveringen gjorde att det blev dyrare att med svenskar kronor köpa utländsk valuta. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar