Powered By Blogger

söndag 19 juli 2015

Livet är som de fyra årstiderna.

Våren
Man föds och växer upp på våren. Barn- och ungdomstiden då man formas för framtiden och är starkt beroende vilka coaching, dvs omgivning, man har. Utbildning och Trygghet är ledorden.

Sommaren
Man vill hinna med så mycket som möjligt, även om tiden är begränsad. För många betyder denna tid en balansgång mellan utveckling i privatlivet och utveckling i yrkeslivet. Och precis som den ”riktiga svenska sommaren” är det ömsom sol och ömsom regn. Skaffa sig erfarenhet och tålamod är ledorden.

Hösten
Barnen har flyttat hemifrån och nu blir det tid över för resor och nya upplevelser. Det finns tid att vara med och följa barnbarnens liv och upplevelser. Man har skapat livserfarenhet och fortfarande känns kroppen pigg för att hänga med i motionsspåret. Stabilitet är ledordet.

Vintern
Pensionsutbetalningen har börjat rulla in. Huset kanske bytt mot bekvämlighet i lägenhet. Resor till andra länder tenderar att bli s k longstay, dvs bo en månad  eller mer på lämplig ort i sol och värme. Vissa säljer fritidshuset eller båten och skaffar husbil och kan köra runt enligt tesen resan är målet. Umgås gärna över generationer och har bra och nära kontakt med barn och barnbarn. Går på gymmet för att hålla kroppen i trim, även om lederna inte längre är lika mjuka som förr. Livsnjutare är ledordet.

Tids nog kommer den verkliga vinterkylan …………

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar