Powered By Blogger

fredag 22 juni 2018

Generationsresande allt populärare


Under senare år har s k generationsresande blivit allt mer populärt, Farmor/Farfar eller Mormor/Morfar, tar med sig barn, svärson/svärdotter och barnbarn på en utlandsresa. Ibland kan en jämn bemärkelsedag vara upphovet till resan, men numera är minst lika vanligt att en gemensam reseupplevelse är bakgrunden.

Att umgås över generationsgränser är inget nytt. Om vi går tillbaka till 50-talet bodde många gånger den äldre generationen kvar på landsbygden och barnen med familjer kom ”hem” på besök, kortare eller längre tid. Men idag bor inte den äldre generationen, som idag består av 40-talister, på landsbygden.  Dock har många någon form av fritidsfastighet som till viss del kan ersätta det gamla barndomshemmet.

Men för många har generationsresandet blivit allt populärare. Målet kan vara en typisk sol-och-bad-resa, men kan också vara en storstadsresa. Skillnaden vid val av resmål är att sol-och-bad-resa i högre grad passar när barnbarnen är små. När barnbarnen kommit upp i skolåldern kan alternativet vara storstadsresan. Dagens ungdomar lär sig snabbt nya miljöer och är ”hungriga” att lära sig nya upplevelser. Och genom internet inte heller främmande för andra språk.

Dagens ”äldre-generation”, dvs i hög grad 40-talister, har en bred erfarenhet av utlandsresor och har tidigare upplevt många resmål, såväl badorter som storstäder. Därför kan dom lägga tiden att vara tillsammans på barnens och barnbarnens upplevelser. Dock är det viktigt att påpeka att man inte hela tiden behöver vara tillsammans. Däremot samlas på en middag på kvällen och dela med sig av sina upplevelser och tips. 

Några tips vid generationsresande:

·     Välj hotell efter bästa läge; vid solresa tillgång till såväl pool som bad i havet, men också närhet till någon form av stadsmiljö. Vid storstadsresa centralt hotell med bra kommunikationer 
·     Vid bokning av hotell se till att ni får rummen nära varandra
·     Välj hotell med närhet till olika upplevelser och ett brett restaurangutbud
·     Att hotellet har en bra wifi-uppkoppling är idag ett måste
·     Försök undvik att resa allt för tidigt på morgonen och sena kväller
·     Kolla upp så att alla omfattas av reseförsäkringen

     Trevlig resa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar