Powered By Blogger

måndag 28 april 2014

Besöksnäringen får erfaren ledare med målet att skapa nya jobb i hela Sverige - f d näringsminister Maud Olofsson ny ordförande i branschorganet Visita

Idag, i samband med Visitas stämma meddelar bransch- och arbetsgivarorganisationen att Maud Olofsson, förre näringsministern, vice statsministern och partiledaren är vald styrelseordförande för Visita-Svensk besöksnäring.  
-       Jag vill engagera mig i besöksnäringen därför att det är en växande och spännande basnäring som skapar jobb runt om i landet för inte minst många unga och nya svenskar. Många duktiga besöksnäringsföretag investerar tillsammans miljarder som ger besökare och betydande inkomster till vårt land. Med rätt förutsättningar och fortsatt sänkta arbetsgivaravgifter och sänkt moms på restaurangmat så kan vi fortsätta med att erbjuda jobb till fler. Företagen inom besöksnäringen vill vara de nya jobbskaparna, säger Maud Olofsson.
Maud Olofsson var partiledare för Centerpartiet från mars 2001 till september 2011. Hon var riksdagsledamot mellan 2002 till 2011 och var näringsminister mellan 2006 och 2011. Mandatperioden 2006-2010 var Maud Olofsson även vice statsminister.
-       Vi är oerhört stolta att Maud Olofsson blir vår nya styrelseordförande. Maud Olofsson kan relatera till Visitas medlemmar både som småföretagare och som politisk expert. Hennes nätverk, engagemang och specifika kompetens är ovärderliga tillgångar för organisationen och medlemmarna, säger Eva Östling, vd på Visita.
Källa: Visita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar