Powered By Blogger

torsdag 17 april 2014

Det blev ingen påsk-invigning av ställplats för husbilar i Uddevalla

Det säljs allt mer husbilar i Sverige. Köparna är i regel personer som sålt sin båt eller sitt hus och eftersträvar ett mobilt fritidsboende. Trenden i Sverige i identisk med utvecklingen i övriga Europa.

De nya husbilsköparna är många gånger alltså inga traditionella campare och söker därför annan plats än camping för sina övernattningar. Det är mot den bakgrunden som begreppet Ställplats har utvecklats, platser med basservice för husbilsgästerna och naturligtvis är dessa gäster också beredda att betala en slant för denna service - marknadspriset ligger  någonstans mellan 100-150 kronor per natt.

Påsken 2014 skulle en ny central belägen ställplats för husbilar invigas i Uddevalla. Kommunfullmäktige hade redan  år 2011fattat beslut att ställplats skulle anordnas på en central plats i Uddevalla.

Platsen lokaliserades och byggnadstillstånd beviljades. Ställplatsen skulle ligga på avstånd som var ett stenkast från centrum - med dess restauranger, caféer, affärer m m. Till fromma för centrums utveckling. Alla var överens om platsen var perfekt.

Nästa steg var att se om det fanns någon entreprenör som ville driva ställplatsen. Och visst fanns det.
Kontakt skapades mellan entreprenören och kommunen och allt verkade frid fröjd. Planeringen var också  alla överens om - och att det skulle vara klart för invigning Påsken 2014.

Gången var att kommunen iordningställer platsen och sedan arrenderar ut driften. Klart som korvspa.

Men tyvärr lyckades kommunförvaltningen presentera ett arrendeavtal som var så långt ifrån verkligen och marknaden  att hela projektet tycks skjutas i sank. I alla fall blir det ingen invigning Påsken 2014.

Man kan väl hoppas, att så här i påsktider,  att projektet kan återuppstå. Men för det krävs att någon initiativrik politiker - färgen spelar ingen roll - tar tag i frågan och talar om för kommunförvaltningen hur gången ska vara.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar