Powered By Blogger

måndag 29 december 2014

Läggmatch i Riksdagen - inom idrotten polisanmäls läggmatcher

Under de senaste åren har vi läst om läggmatcher inom idrotten, under det senaste året har det främst gällt fotboll. Och då långt ner i divisionerna.

Då har media kunnat rapportera om polisanmälningar och i några fall har det via polisutredning t o m gått till förundersökningar och åtal.

Att ett antal spelare fuskar med resultatet är naturligtvis förödande för de som tippar och spelar på andra spel. Allmänheten måste ju lita på att spelarna gör sitt yttersta och bästa.

Även om parallellen med senaste händelserna i Riksdagen skiljer sig från idrottens läggmatcher, är det ju ändå det som sex riksdagspartier i princip gjort sig skyliga till - politikernas läggmatch nr ett!! De båda blocken, regeringen och Allianspartierna, gör upp resultatet bakom stängda dörrar.

Visst, majoriteten av hela Sverige vill ställa Sverigedemokraterna offside resten av mandatperioden. Men att Alliansen går med på en läggmatch är ändå djupt odemokratiskt. Det handlar ju heller inte bara om en match, det är ett antal budgetår fram till nästa val.

Naturligtligtsvis är det en klar fördel om samarbete kan ske över blockgränserna och att ställa SD utan inflytande. Men det borde skett med sakpolitiskt samarbete och inte med tidernas läggmatch. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar