Powered By Blogger

söndag 24 november 2013

Ny metod tar ombord passagerare snabbare på flyget
Det är inte bara för att minska irritationen i flygplansgången som flygbolagen vill få få ombord passagerarna så snabbt som möjligt.
Ett kanske ännu viktigare skäl är att ett plan som inte flyger kostar onödiga pengar, varför tiden på marken helst bli så kort som möjligt.
Och nu har det holländska flygbolaget KLM tagit fram ett nytt system som gör att boardingtiden minskar med 20 procent, skriver tidningenPolitiken.
Idag tar det 22 minuter att fylla ett Boeing 737-800 som har 170 platser. Med KLM:s nya system tar förfarandet endast 17 minuter. 
Metoden går till så att passagerarnas boardingnummer visas på en skärm samtidigt som de får löpande besked om när de ska gå ombord. De som har fönsterplats långt bak i planet kallas först, därefter fönsterplatserna längre fram. Sedan följer samma procedur för mittensätena och till sist för platserna vid gången. 
De flesta andra flygbolag tar ombord passagerarna rad för rad vilket ofta innebär problem eftersom alla ska få upp sina väskor på bagagehyllan. Nackdelen är att sällskap och familjer som sitter på samma rad inte få gå ombord samtidigt, skriver Politiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar