Powered By Blogger

måndag 24 februari 2014

I fallet med Bäckström och dopningen:
Landslagsledningen har gjort bort sig

Bäckström tar medicin för sin allergi. Han meddelar landslagsläkaren att han gör detta.
Läkaren ger klartecken för honom att ta en sådan tablett per dag.

Om Bäckström talar sanning och inte tagit mer än en tablett eller något annat, är självfallet Bäckström ett offer. Han kör med öppna kort.

Men varför ger läkaren klartecken? Straffet bör alltså åvila läkaren. En läkare som ger klartecken för en medicin, som han uppenbart vet innehåller förbjudna substanser i en viss nivå, skall naturligtvis avstängas på livstid.

Hur beter sig då landslagsledningen? Jo, enligt uttalanden från ledningen är IOK boven i dramat.  Hur vågar IOK att plocka bort en svensk spelare strax före match. Det kan naturligtvis diskuteras om inte beskedet borde kommit tidigare. Men faktum kvarstår: Bäckströms kropp innehöll förbjuden mängd substanser och då kallas det dopning. Och då skall han inte spela matchen.

Och Bäckström fick ju ändå spela semifinalen och hjälpte i hög grad till att Sverige nådde finalen. Vad hade då hänt om man plockat bort honom innan den matchen? Om Bäckström är så viktig för laget att man förlorade finalen pga hans bortavaro, ja hade han inte spelat mot Finland i semin, hade ju inte heller Tre Kronor tagit silver.

Så landslagsledningen, tagga ned och erkänn att boven i dramat är ni själva med läkaren i spetsen.

Så har Sverige alltid reagerat på andra fall av dopning i olika sporter.


Så nu gör den svenska hockeyledningen sig till ett internationellt åtlöje. Och förmodligen får Sverige som sportnation lida för detta en lång tid framöver. Sverige som alltid pekar finger åt andra, står nu själva i skamvrån med en stor dumstrut på huvudet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar