Powered By Blogger

onsdag 10 januari 2018

Hyrtenden är här för att stanna


För i tiden var det viktigt att äga och helst dessutom vara skuldfri.
Det fina var att äga sitt egenhändigt byggda hus och gärna ett litet torp eller enkel sommarstuga.
Och när man köpte sin bil skulle det vara med sparade medel och inga banklån.

Men idag har tiderna förändrats. Visst hemmet vill vi gärna äga i form av villa eller bostadsrätt.
Men det är många som även idag hyr sitt boende i form av sk hyresrätt. Fördelen med hyresrätt är ju att vi slipper "punga" ut med kapital.

Men sedan då?

Idag hyr vi gärna vårt semesterboende, såväl sommartid som vintertid. På vintersemestern hyr vi dessutom skidor och pjäxor, inte konstigt med det tycker vi. Åker vi söderut på charterresa betalar vi ett gemensamt pris för såväl flygresan som hotellrummet, man kan säga att hyr en flygstol och hyr hotellboendet. Eller så hyr vi en lägenhet eller radhus för kortare eller längre tid i Italien eller Spanien.

När vi köper en mobiltelefon tecknar vi ett 24 månaders avtal med en operatör och betalar en månadskostnad som också inkluderar själva mobiltelefonen. Man kan säga att vi hyr telefonen.

Idag är det många som "köper" bil med sk privatleasing, dvs en form av hyra i exvis 36 månader.

Så hyrtrenden är tydlig i vårt samhälle. Man betalar en fast månadsavgift och slipper överraskande kostnader. Vad står näst på tur att bli hyrobjekt?

Vi kanske hyr eller privatleasar våra möbler? Och på det sättet regelbundet kan förnya vårt hem med en soffa eller vacker konst. TV-apparaten var ju tidigare ett hyrobjeket, kanske är den trenden tillbaka? Det gäller ju att hela tiden ha det senaste vara uppkopplad med alla moderniteter.

Vitvaror skulle också kunna vara ett kommande objekt. Kanske ICA ställer upp med kyl och frys om vi handlar för xx kronor per år i affären?

Varför inte hyra husbilen eller husvagnen?

Ja, framtida exempel är många. Vilket område kan se som nästa hyrobjekt? Hör gärna av dig med en kommentar på denna blogg.  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar