Powered By Blogger

torsdag 24 maj 2018

Socialdemokraterna tappar mark - agerar defensivt och låter SD sätta dagordningen 


Socialdemokraterna tappar allt mer mark i opinionsundersökningarna. Och vän av ordning frågar sig naturligtvis hur kan detta hända? S är det parti som har de bästa ekonomiska resurserna att arbeta med.

Men självklart, det spelar ingen roll hur stor marknadsföringsbudgeten är om inte kunden gillar varan eller tjänsten och köper den. Enkel marknadskommunikation.

S bedriver för närvarande en politik där man låter SD göra dagordningen. Man skulle kunna travestera på fotbollens språk. Det lag som har hemmaplan spelar i regel den offensiva fortbollen och för matchen. Allt medan bortalaget får ägna sig åt försvarsspel.

Och denna taktik tvingar S att verkligen ligga på försvar och se på när SD dribblar bort dem och gör det ena målet efter det andra. En ganska vanlig fotbollstaktik är att spela s k 4-4-2, dvs ett stabilt försvar, ett spelskickligt mittfält och ett par målfarliga spjutspetsar. Men med S:s defensiva spel på bortaplan blir deras taktik närmare 8-2-0, dvs en taktik som helt bygger på försvaret och ingen i anfallet.

Vad S, och även de andra partierna måste göra, är att spela på sina matcher på hemmaplaner mot SD, dvs att de själva sätter dagordningen. Det rader inget tvivel om att SD är hemmastarka, men borde kunna spelas bort om de andra pariteterna tog initiativet och satte en dagordning som bygger på vad man själva vill göra och kanske också granska SD i andra frågor än invandringen

Så i stället för S:s tråkiga 8-2-0 taktik och knapp tid till valet bör man ändra sin taktik till ett offensivt spel som bygger på taktiken 3-4-3 med ett tekniskt o h samspelt försvar, ett taktiskt och styrande mittfält och en trio målgörare. Ska man främja sig från SD:s dagordning och måste man spela efter sin egen agenda. Denna taktik skulle också kunna appliceras på M, dvs kaptenen i Alliansen,

Vi måste få en debatt som sträcker sig över mer än EN fråga i valdebatten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar