Powered By Blogger

onsdag 11 juni 2014

Möter de etablerade partierna SD med de rätta argumenten – argument som också når ut till folket?


Med stor oro ser vi att Sverigedemokraterna (SD) växer – senast nu i EU-valet.  Men också i opinionsundersökningar inför höstens riksdagsval. Man ligger stadigt kring 10 %-strecket, dvs mer än vad Kristdemokraterna och Centern når tillsammans.

Mot bakgrund av de historiska vingslagen och att SD har rötter som är klart rasistiska, vore det förödande om denna framgångsgtrend för SD håller i sig.

Men är verkligen 10 % av svenska folket rasister? Eller är det så att SD har något annat som tilltalar närmare en miljon svenskar? Jag vill inte tro att så många svenskar är rasister.  Med det upplysta samhälle vi lever kan ingen svensk ha undgått kunskapen om rasism i nutid och tidigare i Europa.

Och det är här jag tror de etablerade demokratiska partierna inte möter SD med de andra argumenten. Slå hål på myten att invandringen kostar Sverige pengar – invandringen tillför Sverige såväl kunskap om andra kulturer samt ekonomi. Men de som kommer till Sverige ska också inom rimlig tid kunna se en framtid med jobb och bostad.

Gör en ordentlig samhällsekonomisk analys över vad invandringen kostar och ger tillbaka. Jag är övertygad om att den skulle visa på att en invandrare som kommer till Sverige och stannar kvar här ger ett överskott i ett längre tidsperspektiv.


Vi vet alla att SD i sina rötter i rasismen. Men möt SD:s framfart också med andra argument. SD är, vid sidan av sin rasism, också ett missnöjesparti. Det är detta missnöje som de övriga partierna måste bemöta. Här bör Alliansen och de Rödgröna samarbeta och förpassa SD till under 4 %-spärren och därmed ut ur Sveriges Riksdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar