Powered By Blogger

fredag 27 juni 2014

Nu gäller det för sommarturismen - en osåld natt på en campingplats under högsommaren kan inte reas ut i november

Sommarturismens första topp är över - midsommarhelgen. Men det är nu den stora kampen om turisterna börjar. Nästa helg börjar den verkliga sommarruschen. Och det är nu, de kommande fyra veckorna som sommarturismens årsresultat ska tjänas in för turistbranschen.

Främst gäller det campingplatser, nöjesparker, djurparker och andra aktivitetsanläggningar som huvudsakligen är inriktade på sommarturismen.

En osåld natt på ex vis en campingplats under juli månad kan inte repareras senare under året. Och det är nu som campingplatserna i närmast måste vara fullbelagda, Liseberg, Gröna Lund, Kolmårdens Djurpark ska gå för högtryck.

För även om man sänker priset för ett ev kunna locka tillbaka turisterna, har turistvolymen kraftigt minskat när sommaren går in i sin andra augustivecka och skolorna ska börja och semestrarna är slut. Det som kan hjälpa upp resultatet för en turistanläggning är de utländska turisterna som är i rörelse större delen av augusti.

Det är det som skiljer turistbranschen från ett tillverkningsföretag. Ett kylskåp eller spis kan alltid säljas, även om det sker till ett reducerat pris. Men en osåld natt på en campingplats under högsommaren kan inte reas ut i november, då finns det ingen marknad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar