Powered By Blogger

onsdag 15 april 2015

Regeringen anslår pengar till idrottsrörelsen för integration -
 - lägg partipolitiken åt sidan och satsa på nyanlända ungdomar

Bortsett från ideologiska skiljaktligheter i regeringens budget som presenterades idag, finns ett förslag som alla partier måste ställa upp på.

Och det är de resurser som riktats till idrottsrörelsen för integration av nyanlända. Här har föreningslivet  en jättestor möjlighet att kreativt bidra till integration av ungdomar som kommit till Sverige. Här skapas möjligheter till mångahanda aktiviteter för dessa ungdomar. På så sätt kommer ungdomarna, och även deras föräldrar, in i svenska samhället.

Jag skulle vilja se att idrottsföreningar, som representerar olika idrotter, samverkar och låter ungdomarna pröva på olika sporter. På så sätt är det en utmaning föreningarna att inte sätta sin egen idrott i högsätet, utan ha tålamod och låta ungdomarna pröva på allehanda idrotter. Så småningom kommer ungdomarna att hitta rätt i sportfloran och då kan de olika föreningarna slussa dom till rätt förening.

Regeringen satsar 32 miljoner kronor redan under 2015 och 64 miljoner kronor årligen från och med 2016.

Så jag vädjar till de politiska partierna att inte göra partipolitik av detta förslag, utan att alla partier sätter de nyanlända ungdomarna i centrum och lägger partipolitiken åt sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar