Powered By Blogger

söndag 5 april 2015


Svenskt turistkoncept expanderar till Köpenhamn

Den privata turistinformationen Stockholm Info som funnits sedan 2011 tar nu nästa steg i sin expansion. Den 1 april startar man upp två nya turistinformationer i Köpenhamn med namnet Copenhagen Info.
I Köpenhamn väljer man i en första fas att etablera sig på Strøget samt Langelinie. Strøget har en hög naturlig genomströmning av besökare i Köpenhamn och Langelinie är en viktig knutpunkt för besökare som ankommer med kryssningsfartygen. Utöver det kommer det också finnas mobila cykelenheter runt om i staden för att på bästa sätt ge service till besökarna.
Vi ser ett behov av utökad turistinformation på besökarnas villkor. Vi har Proof of Concept från Stockholm och om vi kan bidra till att stärka attraktionskraften för Köpenhamn som destination och samtidigt öka tillgängligheten för besökarna så är det något som gynnar alla i branschen” - säger Micha Gottfarb, VD på Stockholm Info AB
Utöver etableringen av de fysiska turistinformationerna sker lansering av en webbplats för besökare där de dels kan förkovra sig i utbudet samt förköpa biljetter till alla de större attraktionerna i Köpenhamn. Ett axplock av de som valt att samarbeta med Copenhagen Info från starten är Carlsberg, Zoo, Copenhagen Card och Tivoli d.v.s. några av Köpenhamns största attraktioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar