Powered By Blogger

torsdag 28 december 2017

Uddevalla och Bohuslän behöver en professionell lobbyist


Tidigare har vi sett att Uddevalla och Bohuslän är tvåa på bollen, för att prata fotbollsspråk. Vi har sett NÄL:s utveckling på Uddevallas och Bohusläns bekostnad. Högskolan gick Uddevalla förbi och förlades till Trollhättan. 

Vidare tycks upprustningen av Bohusbanan till dubbelspår – och förlängning till Oslo stå skrivet i stjärnorna, här lutar det väl åt sträckningen Göteborg-Oslo med dubbelspår kommer att gå genom Dalsland? 

Och för närvarande pågår utflyttning av centrala myndigheter från Stockholm till orter runt om i Sverige. Är Uddevalla och Bohuslän med i den matchen? 

Hur kommer det sig att Uddevalla, och ibland tillsammans med övriga Bohuskommuner, ständigt förlorar dessa matcher? Jo, man är helt i avsaknad av kontinuerlig professionell lobbyverksamhet. Uddevalla och Bohuslän  behöver en lobbyist som hela tiden bevakar regionens  intressen på det politiska riksplanet och även utvecklar kontakterna och öppnar dörrar med de olika departementen samt med myndigheter och olika organ som finns. 

Och till 80 % finns denna verksamhet i Stockholm. Så det blir en del resor till Stockholm, men det kommer att löna sig.  Så engagera en lobbyist som kan sitt Uddevalla och Bohuslän  och har bra lokala kontakter med såväl politiken som med näringslivet. Sätt sedan en referensgrupp runt denne lobbyist, man eller kvinna, och på så sätt få en bred förankring i de frågor som är aktuella och som ska drivas. Sätt sedan en referensgrupp kring honom/henne med representanter från  kommuner, näringslivet, fastighetsägarna med flera näringslivs-organisationer 


Då skulle inte Bohuslän och Uddevalla behöva vara två bollen - utan i stället först på bollen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar