Powered By Blogger

fredag 27 december 2013

Nu börjar planeringen av nästa års resa eller resor

Nu under jul- och nyårshelgen planeras det nästa års semester runt många köksbord. Det finns många olika sätt att välja resmål. Vissa åker till en plats man varit på förut, andra vill uppleva nya resmål.

Men även om man åker till samma ort eller område behöver inte det betyda att man sett allt där förut. För mig kan jag se tre tydliga destinationer som man kan åka till flera gånger - och dels få nya upplevelser men också exempelvis besöka favoritrestaurangen där man  har så många fina minnen från:

  1. New York - världens huvudstad och staden som aldrig sover 
  2. London - Europas verkliga storstad som har allt - och är verkligen lättillgänglig 
  3. Mallorca - en ö man aldrig tröttnar på - idag dessutom en året-runt-destination
Sedan har vi de destinationer som har en verklig s k reseanledning och som  man åker till just för att se och uppleva den. Tre exempel på detta är:
  1. Toscana - för all sin goda mat och fantastiska viner
  2. Jerusalem - att se ikonerna för de tre stora religionerna inom gångavstånd från varandra
  3. Peking - historisk känsla att vandra på Kinesiska muren
Sedan har vi weekendresor som blivit allt mer populärt. Med dagens flygpriser och lättheten att boka såväl flyget som hotellet väljer idag många fler weekendresor än en sammanhållen tvåveckorsresa.
Om man bortser från populära storstäder som London och Paris och som alltid är gångbara som weekendresor, kan jag som exempel se tre jättefina weekend-resor:
  1. Barcelona
  2. Dublin
  3. Krakow
Utlandsresor, ja visst, man vi ska inte glömma vårt eget fantastiska Sverige. Här vimlar det av intressant resmål med specifika reseanledningar. Om vi här också bortser från storstäderna med Stockholm i spetsen vill jag särskilt peka ut tre verkliga pärlor:
  1. Bohuslän
  2. Gotland
  3. Dalarna
Men oavsett vad man väljer, är det ett högst individuellt val. Man ska göra det som för tillfället passar in i bilden. Men man ska alltid vara lyhörd att lyssna på vänner och bekanta - då kan det dyka upp något land, område eller ort man själv aldrig funderat på.

Trevlig resa!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar